Posted on

Få ditt badrum att se större ut

 

Att uppdatera ett badrum kan röra sig om allt från en enkel estetisk uppfräschning till en komplett badrumsrenovering – Renovera badrum stockholm. Badrummet är som bäst när form möter funktion och du upplever en trevlig atmosfär. Om målet för ditt nästa badrumsprojekt är att få badrummet att se större ut, så har vi tips du kan ta del av för att detta ska bli möjligt i denna artikel. Läs vidare nedan.

Användning av klarglas utan ram
Överväg att lägga till en duschvägg utan ram av klart glas. Den del av badrummet som sannolikt tar upp mest plats är duschen eller badkar och dusch i kombination. På grund av deras storlek och nödvändiga betydelse för ett badrum finns det fåtal ändringar som kan göras utan att du ska behöva göra en komplett badrumsrenovering. En sådan kan vara klarglas som får badrummet att se större ut eftersom ögat kan se igenom. Om du har tillräckligt med utrymme kan du dessutom överväga en dusch utan dörr för att få badrummet att se större ut.

Nytt kakel
Nytt kakel kan lägga till ett helt nytt utseende med en mängd olika färg, mönster och storleksalternativ. Hur man får ett litet badrum att se större ut med kakel börjar med placering. Att lägga kakel ända upp till taket kan spela en stor roll för att badrummet ska se större ut. När ögat har flera “stoppunkter” eller mellanrum mellan olika material kan utrymmet verka mindre sammanhängande. Förutom placeringen av plattor från golv till tak spelar storlek och färg också roll. Ljusare färger ger en luftigare känsla i ditt utrymme. Detta är särskilt viktigt om du redan saknar naturligt ljus.

Val av färg
Ny färg är en populärt när det kommer till att uppdatera ett badrum med ett fräscht nytt utseende. Att välja färger till badrum kräver många överväganden. Din övergripande estetiska syn är mycket viktig att ha i åtanke här. För ett litet badrum kan färg spela en stor roll för att öppna upp utrymmet. Vilka färger får ett litet badrum att se större ut? Ljusare färger får ditt badrum att se större ut. Tänk på det befintliga naturliga ljuset i ditt lilla badrum, såväl som dina armaturer och accenter (kontrast till basfärger). Med ljusa accenter kan din väggfärg bli några nyanser mörkare. Men om naturligt ljus inte är tillgängligt och dina andra accentfärger redan lägger till mörka toner, välj en ljusare färg på väggen. Ett annat tips för att få ett litet badrum att se större ut med färg är att minska mängden färgkontraster i ditt utrymme.

Inredningsval
Om uppdatering av duschvägg, kakel eller färg helt enkelt inte är i din plan ännu, kan du istället leka med inredningen för att få ett litet badrum att se större ut. Mantrat att komma ihåg är “less is more”. Ett inredningsval som ökar storleken på ditt utrymme är en spegel. Större speglar ger en illusion av mer utrymme och de reflekterar också mer ljus tillbaka in i rummet. I likhet med duschdörrar ger ramlösa speglar en känsla av mer utrymme.