Posted on

Därför bör du unna dig hemstädning

Tidigare var hemstädning ingenting som gemene man funderade på, bara flyttstädning stockholm. Det ansågs vara en lyx som endast de rikaste unnade sig. Kanske förde det tankar till gamla tider när herrefolket hade betjänter, vilket kan få hemstädning att kännas lite överdrivet. Varför vara “snobbig” och lägga pengar på något man kan göra själv? Men faktum är att hemstädning i själva verket är precis motsatsen. När du nått slutet av texten kommer du förstå varför.

Hemstädning – en snobbig utgift?
Sättet vi ser på hemstädning har mycket att göra med vår bakgrund och sociala normer. I Sverige upplevs det ofta som lite fult att unna sig lyx. Men är hemstädning verkligen en lyx? Låt oss titta på vilka fördelar det kommer med:

• Du slipper stress
• Du undviker att andas in kemikalier
• Du behöver inte slita på rygg och leder
• Du får mer tid till avkoppling, träning och aktiviteter som får dig att må bra
• Du har alltid ett rent och hygieniskt hem fritt från bakterier, virus och orenheter
Med tanke på fördelarna ovan står en sak klart, hemstädning är en investering i ditt välmående. Därför kan man påstå att det inte har något som helst med lyx att göra. När du väljer hemstädning väljer du att sätta värde på din hälsa och ditt mentala välbefinnande. På vilket sätt skulle det vara snobbigt?

Man kan därför gå ett steg ännu längre och tycka att det är väldigt klokt att anlita hemstädning. Finns det egentligen något viktigare att lägga pengarna på än ditt välbefinnande?

Hemstädning är billigare än du tror
Än idag tror många att hemstädning är dyrt. Vad det skulle kosta just för dig beror givetvis på flera saker. Vilken ort bor du på? Hur stor är din bostad? Hur ofta behöver du hemstädning? Har du barn eller husdjur som stökar till varje dag? Priset beror till stor del på hur du besvarar de ovanstående frågorna.

En annan aspekt som är avgörande är vilken firma du anlitar. Precis som inom andra branscher varierar priserna mellan olika företag. Den goda nyheten är dock att du kan använda RUT-avdraget när du anlitar städhjälp. Det uppgår till 50 % av arbetskostnaden, vilket innebär en betydlig rabatt. Att anlita hemstädning är därför betydligt billigare än man kan tro. I praktiken har nästan alla svenskar råd med det.

En professionell städfirma levererar högsta kvalitet
Visst kan du städa ditt hem själv, men kan du göra det lika effektivt som en utbildad lokalvårdare? Även personalen på en städfirma genomgår en utbildning för att städa på ett professionellt och effektivt sätt. Därför är de duktigare på att städa än vad de flesta av oss är. Dessutom vet de vilka produkter som är mest miljövänliga och snälla mot naturen. Låter inte det ganska bra?